lørdag, marts 23, 2013

Jean M. Auel - Folket i Klippehulerne

Min vurdering: 2/6
Folket i Klippehulerne af Jean M. Auel er bind 5 af 6 i den populære serie Jordens børn.
(Læst Marts 2013 - 739 sider. Forlagsnavn: Samleren)

Så er der efterhånden læst et par bøger siden jeg sidst læste Jean M. Auel, og det er nu tid til bind 5 af serien. Folk som har læste serien ved, at det er en god ide at læse nogle andre bøger mellem hvert bind i Jordens Børn, for eller er der risiko for man nok går "død" i disse meget tykke, og meget beskrivende bøger.

Skulle man lave verdens korteste anmeldelse af dene bog kunne lyde således: Stenalder porno og repetition af tidligere bøger. Når man tænker på der er gået 11år mellem bind 4 og bind 5 i denne serie, er jeg faktisk skuffet over indholdet. Trods den tid, det har taget at skrive bogen, og den forskning der ligger bag bøgerne, ser det ud til at Jean M. Auel ikke har været bleg for at tilføje indhold fra hele samlingen i denne bog. Måske for at tilføje sider, eller få flere læsere. Når man sidder og kæmper sig igennem de mange sider har man hele tiden følelsen af at, "nu må der snart ske noget", men det gør der bare ikke. På trods af den sidste bog i serien iflg. anmeldelserne skulle være decideret rædsom i forhold til de første 5, vil den nok også blive læst indenfor den nærmeste fremtid. Jeg kan jo ikke stoppe her uden at nå over målstregen. Jeg vil dog ærligt sige at jeg er noget nervøs for hvad Jean Auel har rystet op af mølposen i det sidste bind.

Vil lige tilføje en Engelsk anmeldelse af bogen som jeg læste på nettet, og som jeg syntes rammer hovedet på sømmet:

The Earth's Children book 5 is interesting factually, but far from it in terms of a plotline. Far too full of cliches, and strangely along the lines of a Big Mac; you know it's bad for you to be reading this, but they are strangely addictive. Prepare for a similar guilt as after eating the Big Mac, though: "I did WHAT?"
Send en kommentar