onsdag, februar 27, 2013

John Steinbeck - Vredens Druer

Min vurdering: 3/6
John Steinbeck - Vredens Druer
(Læst Februar 2013 - 615 sider. Forlaget Sohn)

Det er en lidt pudsig historie der ligger bag dette bogvalg. Jeg er helt vild med sangen Bruce Springsteen - "The Ghost of Tom Joad" og med lidt research omkring sangen fandt jeg frem til at Tom Joad var hovedpersonen i en stor klassiker af John Steinbeck. (Er ikke så velbevandret i litterære klassikere, så for mig var denne bog helt og aldeles ukendt). Dette er grunden til jeg har valgt at give mig i kast med denne bog.

Familien Joad tvinges væk fra deres hjem i Oklahoma og drager mod vest til Californien. En hård rejse tværs over USA uden mange penge på lommen.
Lad det være sagt med det samme, denne store bogklassiker var flere gang i løbet af de første 200 sider ved at ryge fluks tilbage på reolen for aldrig at se dagens lys igen. Historien fangede mig ikke, personerne fangede mig ikke, og dialogen og sproget var mig meget fjernt fra hvad jeg er vant til at læse. Jeg holdt dog ud, og det er jeg glad for. Jo længere jeg kom i bogen, jo bedre blev den, og det endte faktisk med at jeg ikke kunne ligge bogen fra mig. I mine øjne er denne bog dog langt fra noget mesterværk som den bliver gjort til mange steder på nettet, og hvis du spørger mig om jeg vil hente denne bog og læse den for nogensinde igen? Så er svaret nej. Er du derimod til socialrealisme, armod, kynisme i 30ernes USA under den store depression, så er det helt sikkert en bog for dig.

PS. Selvom det er en boganmeldelse, så gør lige dig selv den tjeneste og hør det gode nummer med Bruce Springsteen som jeg linker til hvis du ikke allerede kender det.

3 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Jeg er selv så småt begyndt på Steinbeck's Cannery Row, så var lidt sjovt at du lige har læst en af samme forfatter. Har dog læst så lidt endnu, at jeg ikke rigtig har fået et indtryk af den...

Irene sagde ...

De nye streamingtjenester? Tænker du på netflix o.l.? Pas. Jeg ser den bare online. Men det har den ok ikke, da den ikke er kommet til Danmark endnu.

Sidsel sagde ...

Du kan roligt prøve at læse cannery row, den er temmelig kort, så man er hurtigt igennem den. Vredens druer må komme på min (snart lange:) to-read-liste. Har helt sikkert fået lyst til at læse mere af forfatteren :)