torsdag, marts 06, 2014

Fredrik Backman - En mand der hedder Ove


Min Vurdering: 5/6
Fredrik Backman - En mand der hedder Ove
(
læst marts 2014)
Serie: -
Forlag: Peoples Press
Sider:  357
Sprog: Dansk

Fredrik Backmans debutroman om den sure ældre mand i nabohuset er en charmerende, skæv og underholdende fortælling, der skaber sit helt eget univers.
 
Hovedpersonen Ole er en sær gammel knark, der hele livet har haft sin egen verdensorden, og gud nåde trøste den der bare træder en smule ved siden af. Man kan på den ene side side ikke lade være med at holde af ham, samtidig med man hovedrystende bander hans særheder langt væk.
 
Jeg elsker bare Frederik Backman`s måde at sætte hovedpersonen Ole`s tanker på skrift. Alene ordvalget i denne bog gjorde at jeg var fuldstændig solgt fra start. Hvor tit læser man en bog hvor ord som "krapyl", "starut", "olm", "kluddermikkel", "vandal" og "umuliusser" bliver brugt i flæng. Herligt.

Udover historiens gode morale, er bogen en rutchebanetue igennem hele følelsesregisteret, og bogen kan være lidt af en selvranssagelse for læseren. En hjerteskærende og samtidig smuk bog.
PS. Tror ikke du kan læse denne bog uden at komme til at tænke på din egen far, onkel, svoger, nabo eller lign. i visse situationer, og det er særdelses underholdende.

Ingen kommentarer: